Tuesday, July 22, 2008

-HoUsE-

Rumah sangat lah penting dalam kehidupan kita.tanpa rumah,mana lagi la kita nak tinggal kn?wat saspen jer!!huhu.Oleh itu,anda fikir anda sorang sahaja ader rumah?saya pun ader rumah!hahaha...Tapi rumah sewa la of course.Rumah sebenarnya tempat kita melepaskan segala penat yang ada setelah seharian penat bekerja,belajar berjalan-jalan mahupun bercanda-canda.huhu.Jadi rumah mestilah kemas,bersih,chantek...kan?
Tapi bg i rumah simple n nice is enough fo me.asalkan ade kelengkapan seperti tandas yang berfngsi dgn elok,sofa,tv,astro internet dapur...wah byk la pulak.huhu.nak wat camner..student.Haruslah ader sumer itu.hehe.Rumah jgk tmpt utk i luahkan ape2 yang i tak puas hati,atau sedih kat teman-teman rumah.Alhamdulillah teman2 rumah i sumernyer best friend i dan sekepala..so tak susah la..boley gitewWW??



Jadi inilah rumah I yang terletak di Indera mahkota 15 Kuantan Pahang.huhu...sebelah jer dengan shahputra kolej.Tapi adakah i dan yang lain2 blajar di sana????Entoohhhh lerrr...huhu...Rumah ni owner dier seorang pakcik yang sgt sporting!hehe.U rock pakcik!Ape2 pun(azizi af1) saya sangat gembira untuk tinggal dlm umah ni bersama2 isi rumah nyer sekali...Dan kalau boleh i nak krangkan atau takder langsung konflik2 antara housemate sbb klu itu jadi i da takde tmpt lain da nak duduk.huhuhu..behenti kolej jer trus..same macam si...ehhhh...lpe da taknak ckp pasal dier.huhu...so kepada mereka2 yang ader rumah sewa jugak,hurm....ntah taktau nak bgi nasihat aper sbb i pun bru2 duk umah sewa...hahahaha!

Adios gonzalez!

4 comments:

wan khairy said...

iyerrr umah tempat rehat...
sememangnya kena bersih dan terjaga...
baru sempurna....
tomeiii umah u, windu nak naik keta atos tue... hukhukhukhuk....

azuaries said...

jika kita sedar betapa bharganya umah kita, HARUS LA kita sama2 menghargainya...

kita akan sedar yang suatu hari, umah ni la akan jadi saksi segala suka duka, riang gembira, gundah gelana...harap xda la kan....

sedikit sebanyak ia mbantu kita mengimbau kenangan n mematangkan kita. hidup berdikari, rukun dan harmoni...

As a part of this family, aku rasa sangat bersyukur n hepi...Harus la, orang kata...sedangkan lidah lagi tgigit, ini pula satu family...

rasanya elok juga kalo kita bagi umah ni satu nama...yang kekal abadi...any idea???

Shamel said...

bukan name umah ni DIVA's residence ke?uhuh..
time kao balek kl kan, ramai ye yg bertanye ape satus kite skrg? x nak carik housemate baru ke? x mau pindah mahallah? Camne dgn bil?
errghhh..mcm Bernama.
tersebar luas sungguh berita.

-FAZREE- said...

DIVA's residennce is no longer acceptable la...since kak ning da out...i suggest...why not...

-THE CRIB-

kalau nak bahasa melayunyer korang pikir2 la.btol gak kater azuaries..rumah la tmpt kiter kongsi suka duka..aku da agk da shamel yg ramai akan stat tnye pasal housemate..sibuk jer.mcm kiter nak amik diorang.buat audition papehal pun...booked auditorium tu kjp.ok?

well,da kater kiter ni makhluk tuhan paling femes kat sana..sah2 org akn cibuk2 enterframe..kiter kene tutp mata pekakkan telinga.