Tuesday, July 22, 2008

-ThAts How LiFe Is-

Hai semua pembaca blog i...ada ker???whatever la kan.Hurm...baru berniat nak menjinak-jinak kan diri dalam dunia blog-blog ni ...konon2 nya nak buat blog irst dgn topik2 yang happy,best,charming, and some sort...tapi benda lain yang jadi. Well "thats how life is..".

Kenapa i asyik sebut-sebut sahaja tag line itu?Hurm...sebab memang betol dalam hidup kadang-kadang kita tak boleh nak duga apa yang akan terjadi.


Well. Siapa sebelah i ni? Well manusia ni bernama m******* r******* bin i*******.Kenapa dia boleh masuk dalam blog i? Of course. He is my bestest friend for 4 years.Tapi i bukan nak bercerita tentang betapa rapatnyer i dengan die, tetapi i nak cerita macam mana dia boleh membuatkan i dan kawan-kawan baik i yang lain sangat sedih dan sangat sakit hati. Kami semua memang terkenal dengan berempat kami.Satu kolej tau. Pergi mana-mana je.."mana faz?"...pergi makan jer.."mana wan?"...pergi shopping."mana shamel?"..pergi kelas.."mana azuwan?"...


Pergi makan ."korang makan mane ni?"..


itulah kami.Sentiasa berempat..susah senang.Tetapi kebanyakkannye waktu memang kami sentiasa bergelak ketawa.Biasanya i dan makhluk dlm gamba ni yang akan buat lawak. Hehehe...memang i akan tergelak sorang-sorang kalau teringat lawak-lawak kami.Kami dah pun ader rumah sewa sendiri,macam macam kami rancang nak buat...terlalu banyak.Kononnyer semua rancangan kami akan terlaksana bila kami masing-masing da pulang ke kolej pada 7-7-2008.AZUWAN SHAMEL dan I tiba tepat pada waktunya...tetapi mane tuuuttt??"Biasalah tu suka exceed one day.."kata azuwan.Takpelah kalau gitu.Tanggal 20-7-2008,tiga minggu sudah berlalu,masih tidak kelihatan batang hidung tuuttt...tyiada khabar berita.ade yang kata die sakit,dan macam-macam lagi cerita la. Last skali i decide nak kol umah die.."ooo dia kat nilai...dengar citer nak tukar kolej katernye.."itulah ayat2 yang keluar dari mulut makcik tuuttt. Masa tu kekasihku ade disebelah.Nasib baik ade die yang boleh buat aku senyum lagi sikit.




Dan pada tanggal 22-7-200, si tuuttt muncul di kolej untuk membuat clearance nyer.Langkah terkejutnye i dan kawan-kawan apabila melihatkan si tuuttt ang da berubah imej.rambut,baju..seperti seorang pelajar yang mengambil jurusan architecture!!!Semua yang ditanya jawapanya cuma.."no comment""biarlah rahsia.."

sampai rasa macam nak pelempang.Tapi takper..control gentleman.HAih...


Kini semuanya sudah pasti..segala teka teki yang bermain di fikiran i ttg kehilangan si tuuttt selama tiga minggu sudah terjawab. Tapi Nak buat macam mane.."thats how life is"...Ape yang boleh i cakap semoga tuuttt itu berjaya dan sukses dengan ape yang di lakukan nya sekarang. Tak banyak yang i mintak cuma persahabatan seperti dulu.itu saja.Semoga si tuuttt itu bahagia sekarang. Walaupun semuanya masih lagi rahsia sekarang.Tapi kemana kau pergi aku ade cabel yer wahai tuuttt...aku akan tau jugak.Well whatever it is...its really fun to have u as my bestest fren forever!okayh?success to you always!!!

Well!!! let put the past behind us and start everything neww!!!hehehe....i will always be smiling!!!Sekurang-kurangnya perkara ni membuka mata i untuk tidak bergantung harap kepada sesiapa.Sebab kita hanya merancang, tuhan menentukan.kan???wat saspen jer!!!huhu..
Kami bertiga akan tetap bersama walau ape pun jadi!!!jgn jadi mcm tuuttt k korang!hehehe...Loadz of activities kita leh buat lepas ni okayh???byk lagi...pi jalan2...pi sane sini...k?cheer up everybody??especialy azuwan!!k....so...Inilah KAMI...

5 comments:

wan khairy said...

itulah sahabat...
sahabat merangkap teman..
teman yg sentiasa ada...
ada utk sentiasa bersama..
dalam susah dan jugak senang..
tak byk sahabat yg boleh kekal sbg teman... pasti ada keserasian br boleh kekal. suka duka kita bersama... apa yg u cuba bagi tau sini, bahawa teman itu penting dlm kehidupan harian kita...tanpa teman maybe x sempurna hidup kita...

tapi sampai suatu masa teman jugak boleh berubah.. boleh melupai kita... boleh bertindak ikut kata hatinya saja... kenapa itu terjadik? sbb teman jugak manusia biasa yg boleh melakukan kesilapan atau apa saja... janji dia bahgia atau tahu itu terbaik untuk DIRINYA. habis kita????/ kat mana teman letak kita?? dia maybe letak kita lastttt skali utk dia pikir setelah membuat kputusan, wlpun kita bermati2an memikirkan dan mengharapkan nya, anggaplah ita...

Wlpun teman dah melukai kita, anggaplah mungkin itu yg terbaik untuk nya... anggap maybe ada hikmahnya... positifkan diri wlpun negatif sentiasa bermain diminda. kadang2 tak semua perkara dirancang dapat di buat...walau apa terjadi, kita dah jalankan tanggungjawab kita sbg teman sejati, walaupun dia tak berbuat demikian... jgn hrp balasan org, sbb itu maybe melukakan hati kita... cukup sekadar kita menjadi teman yg baik utknya. insyallah dia tak mungkin melupakan kita.(walaupun kita terluka sbbnya)

jadikan kenangan kita bersamanya itu bekalan mendatang.. 4 tahun bersama, bahgia,suka duka... tapi nampak tak kita 3 minggu dia melukakan kita menutup 4tahun kita bahgia bersamanya.... benda yg sakit slalu lebih nampak dr benda yg sihat... tp kita dah dewasa, pasti kenagan bersama tak boleh dilupakan..

dan ingatlah bahawa:

TIADA YG KEKAL DI DALAM DUNIA INI.

WASALAM.......

Shamel said...

i'm touched.
kepada tuutt..yes we quite dissappointed with ur attitude. terkejut dgn kehadiran ;
yg berlainan penampilan ;
tanpa pemberitahuan;
buat kami x keruan..
waahh..pantun la plak.Kannn~
by the way, let's try to forget what's happening in the past though it's difficult actually.
Peaaaacccceeee!!

-FAZREE- said...

what ever it is u guys.i agree with both wan and shamel..

to tuuttt..we will always be ur friend.bestest friend moreover..
okayh?so if anytime u accidentally read this blog and comments, i hope u realize that u still have us to support u okayh?so...gudluck to u and hope u will find sum people like us here to cheer u up everyday ok?

azuaries said...

jap....perlukah kita pggl dia tuuut.....

hehe...HARUS KE?

jaga sebab satu xda kita dh xhepi..kan fazree ,shamel..

yg lama tgglkan. kita buka buku baru..

buku tentang kita, tentang KAMI

-FAZREE- said...

perlu la di tuuuuutttt kan.ni internet rmi baca.yg ko pi tulis name aku ngn sham knp ..